Boeddha: De dood moet niet worden gevreesd

Boeddha: De dood moet niet worden gevreesd

Het citaat van vandaag vrijdag 20 october 2017

Zelfs de dood moet niet worden gevreesd door degene die wijselijk heeft geleefd.
–Boeddha–

Gautama Boeddha of Siddhartha Gautama Boeddha Gautama Boeddha (Sanskriet, Pali: Gotama Boeddha) was een spirituele leider die volgens de historische wetenschap waarschijnlijk leefde van ca. 450 v. Chr. tot ca. 370 v. Chr. in India. Door moderne geleerden wordt ook ca. 480-400 gesuggereerd. Er zijn ook alternatieve data die gangbaar zijn vanuit de geloofstradities zelf. Alle bronnen zijn het er wel over eens dat Siddhartha Gautama tachtig jaar oud werd. Volgens religieuze overleveringen bereikte Gautama Boeddha complete en volledige verlichting (het Boeddhaschap). Gautama Boeddha wordt ook wel de Sakjamoeni (sakyamuni) Boeddha genoemd en werd geboren als Siddhartha Gautama. De naam Siddhartha betekent: hij, wiens doel is volbracht of van wie elke wens vervuld is. Vaak wordt hij kortweg “de Boeddha” of “Boeddha” genoemd. Boeddha betekent ‘hij die ontwaakt (verlicht) is’. De titel Boeddha wordt gegeven aan iemand die op eigen kracht, zonder leraar, de Dhamma (de waarheid, de natuurlijke ordening der dingen) ontdekt heeft en verlichting heeft bereikt. Volgens overlevering zijn er voor Gautama Boeddha nog een aantal andere boeddha’s geweest (een beroemde lijst noemt 28 boeddha’s). Boeddha werd geboren in een hindoe-familie.

Ma Jaya Sati Bhagavati: Kalmeer de geest

Ma Jaya Sati Bhagavati: Kalmeer de geest

Het citaat van vandaag donderdag 19 october

Kalmeer de geest en de ziel zal spreken.
–Ma Jaya Sati Bhagavati:–

Ma Jaya Sati Bhagavati (26 mei 1940 – 13 april 2012) was een geestelijke lerares geboren van Joodse ouders in Brooklyn, Verenigde Staten. Haar kijk op het leven is beïnvloed door Jezus Christus en de Hindoese heilige Bhagawan Nityananda. Ze is ook onderricht door de leer van Neem Karoli Baba, Ramana Maharshi, Narish Keit en Shirdi Sai Baba.

Ma Jaya Sati Bhagavati richtte het Kashi Ashram op, ‘een internationale interconfessionele gemeenschap gebaseerd op vriendelijkheid, mededogen en dienstverlening’, in Florida in 1976.

Joyce Whiteley Hawkes: Het universum

Joyce Whiteley Hawkes: Het universum

Het citaat van vandaag woensdag 18 october 2017

Het universum balanseert creatie en vernietiging op een ordelijke en elegante manier.
–Joyce Whiteley Hawkes–

Joyce Hawkes, PhD, is een Fellow in de Amerikaanse Vereniging voor de Bevordering van Wetenschap, met een langdurige carrière als onderzoekcelbioloog en biofysicus. Na een bijna-doodservaring begon ze met een verkenning van inheemse geneeskrachtige tradities en geeft ze nu trainingen over energieheling op het vlak van wetenschap en geest. Hawkes geeft nationale en internationale trainingen en is de auteur van de boeken “Van Ziel Naar Cel, en Resonantie. Ze is al 30 jaar een gecertificeerde counselor en praktiserende geneeskundige facilitator.

Meer informatie op haar website (Engels):
http://celllevelhealing.com/about/about-joyce/

Yoko Ono: Probeer niets negatiefs te zeggen over iemand

Yoko Ono: Probeer niets negatiefs te zeggen over iemand

Het citaat van vandaag dinsdag 17 october 2017

Probeer niets negatiefs te zeggen over iemand gedurende drie dagen,
gedurende vijfenveertig dagen,
gedurende drie maanden.
Zie wat er met je leven gebeurt.

–Yoko Ono–

Yoko Ono (geboren 18 februari 1933) is een Japanse multimedia artiest, zangeres, liedjesschrijfster en vredesactiviste die ook bekend is voor haar werk in performance art en filmmaking. Ze acteert in zowel Engels als Japans. Ze is bekend door de tweede vrouw en weduwe van zanger-liedjesschrijver John Lennon van de Beatles te zijn.

Tony Robbins: Wat je in je gedachten houdt

 Tony Robbins: Wat je in je gedachten houdt

Het citaat van vandaag maandag 16 october 2017

Wat je constant in je gedachten houdt, is precies wat je in je leven zult ervaren.
–Tony Robbins–

Anthony J. Mahavorick (29 februari 1960), beter bekend als Tony Robbins is een Amerikaanse coach, spreker en schrijver. Robbins schrijft over onderwerpen zoals gezondheid en energie, het overwinnen van angsten, het opbouwen van rijkdom, persuasieve communicatie, en het verbeteren van relaties. Robbins begon zijn carriëre met het leren van veel verschillende motiverende sprekers, en bevorderde seminars voor zijn persoonlijke mentor, Jim Rohn. Hij wordt sterk beïnvloed door neuro-linguïstisch programmeren.

Mahatma Gandhi: Vergeving

Mahatma Gandhi: Vergeving

Het citaat van vandaag vrijdag 13 october 2017

De zwakken kunnen nooit vergeven. Vergeving is het attribuut van de sterken.
–Mahatma Gandhi–

Mohandas Karamchand Gandhi (Porbandar, 2 oktober 1869 – New Delhi, 30 januari 1948), in het algemeen bekend als Mahatma Gandhi was een Indiaas politicus advocaat en denker. Hij was de meest vooraanstaande leider van de Indiase nationalisme in Brits-Indië. Gebruikmakend van niet-gewelddadige burgerlijke ongehoorzaamheid, leidde Gandhi India naar de onafhankelijkheid en inspireerde bewegingen voor geweldloosheid, burgerrechten en vrijheid over de hele wereld.

Louise L. Hay: Elke gedachte

 Louise L. Hay: Elke gedachte

Het citaat van vandaag woensdag 11 october 2017

Elke gedachte die we denken, creëert onze toekomst.
–Louise L. Hay–

Louise Lynn Hay (Los Angeles, 8 oktober 1926) is een Amerikaanse motiverende schrijfster en spreekster van non-fictieboeken op het gebied van persoonlijke groei. In 1976 publiceerde zij haar eerste boek “Heel je Lichaam” en zij is vooral bekend geworden met haar boek van 1984, “Je kunt je Leven helen”. Zij stichtte een opleidingsinstituut, een stichting en Hay House, een populaire Amerikaanse uitgever, die verschillende werken van auteurs als Deepak Chopra, Wayne Dyer en Esther en Jerry Hicks en anderen heeft gepubliceerd.

Albert Einstein: Wat juist is

 Albert Einstein: Wat juist is

Het citaat van vandaag dinsdag 10 october 2017

Wat juist is, is niet altijd populair en wat populair is, is niet altijd juist.
–Albert Einstein–

Albert Einstein (Ulm, 14 maart 1879 – Princeton (New Jersey), 18 april 1955) was een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige en uitvinder. Hij werd vooral bekend vanwege zijn relativiteitstheorieën één van de twee pilaren van de moderne natuurkunde. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste natuurkundigen van de 20ste eeuw.

Martin Luther King, Jr.: Goeds en kwaads in ons

Martin Luther King, Jr.: Goeds en kwaads in ons

Het citaat van vandaag maandag 9 october 2017

Er is wat goeds in het slechtste van ons
en wat kwaads in het beste van ons.
Wanneer we dit ontdekken, zijn we minder geneigd om onze vijanden te haten.

–Martin Luther King, Jr.–

Martin Luther King, oorspronkelijk Michael Luther King, Jr. (Atlanta (Georgia), 15 januari 1929 – Memphis (Tennessee), 4 april 1968) was een Amerikaanse baptistische dominee, politiek leider en een van de prominentste leden van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. King werd beroemd in de jaren vijftig en zestig dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten, onder meer door een massademonstratie op 28 augustus 1963 en het boycotten van stadsbussen die blanken bevoordeelden. Zijn verbale en retorische vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op, maar King had ook vijanden. Tijdens de betoging in 1963 hield hij op de trappen van het Lincoln Memorial zijn legendarische toespraak “I Have a Dream”, waarin hij zijn hoop uitsprak dat mensen ooit op hun gedrag en niet op hun huidskleur beoordeeld zouden worden. Een jaar later kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede.