Steve Maraboli: Maak een overeenkomst met jezelf

 Steve Maraboli: Maak een overeenkomst met jezelf

Het citaat van vandaag vrijdag 25 mei 2018

Maak vandaag een overeenkomst met jezelf om niet bepaald te worden door je verleden. Soms is het grootste wat je uit al je harde werk kunt halen, niet wat je ervoor krijgt, maar wat je erdoor wordt. Reorganiseer de dingen vandaag nog! Wees jezelf … wees vrij … deel.
–Steve Maraboli–

Steve Maraboli (geboren 18 april 1975) is een motiverende spreker, auteur en gedragswetenschappen academicus. Zijn woorden zijn wereldwijd gedeeld en gepubliceerd in meer dan 25 talen. Maraboli heeft zijn toespraken gedaan in meer dan 30 landen, waarbij hij vele prijzenverdiende en wordt geprezen door de media.

Laozi: Houd van de wereld

 Laozi: Houd van de wereld

Het citaat van vandaag donderdag 24 mei 2018

Houd van de wereld als van je eigen zelf; dan kun je echt voor alle dingen zorgen
–Laozi–

Laozi ook wel aangeduid als Lao Tzu, Lao-Zi, vertaald uit het Chinees: “Oude Meester”, was een filosoof van het oude China. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste filosofen van de Chinese beschaving en wordt verantwoordelijk gehouden voor het schrijven van de Dao De Ching of Tao Te Ching, een essentiëel werk van het taoïsme Volgens de Chinese tradities, leefde Laozi in de 6e eeuw voor Christus. Sommige historici beweren dat hij eigenlijk in de 5de-4de eeuw voor Christus leefde, tegelijk met de Honderd Scholen van het Denken en de Strijdende Staten periode.

John Muir: Vrede van de natuur

John Muir: Vrede van de natuur

Het citaat van vandaag woensdag 23 mei 2018

Laat de vrede van de natuur in je stromen als de zon in bomen stroomt.
–John Muir–

John Muir (Dunbar, 21 april 1838 – Los Angeles, 24 december 1914) was een Schots-Amerikaans natuurvorser, schrijver en natuurbeschermer. Hij was een van de eerste bepleiters van de bescherming van natuurgebieden in de Amerikaanse wildernis, vooral in de Sierra Nevada. Zijn brieven, boeken en essays over de natuur in deze bergen werden gelezen door een miljoenenpubliek. Muir was een van de stichters van de Sierra Club, tegenwoordig een van de grootste natuurbeschermingsorganisaties van de Verenigde Staten. Zijn activisme leidde tot de stichting van Yosemite National Park en Sequoia National Park in de Sierra Nevada.

Dalai Lama: De beste relatie

 Dalai Lama: De beste relatie

Het citaat van vandaag dinsdag 22 mei 2018

De beste relatie is die waarin de liefde voor elkaar groter is dan de behoefte aan elkaar.
–Dalai Lama–

De Dalai Lama (van het Mongoolse woord dalai, “oceaan”, en het Tibetaanse lama, “geestelijk leraar ‘of’ goeroe ‘) is de titel die de leider van de Tibetaanse regering in ballingschap en geestelijk leider van Lamaïsme en het boeddhisme Tibet voor de Chinese invasie krijgt. De huidige, veertiende dalai lama is Tenzin Gyatso; hij werd geboren op 6 juli1935.

George Bernard Shaw: Droevige tijden & goede tijden

Het citaat van vandaag maandag 21 mei 2018

Schrijf je droevige tijden in Zand.
Schrijf je goede tijden in Steen.

–George Bernard Shaw–

George Bernard Shaw (Dublin, 26 juli 1856 – Ayot Saint Lawrence, 2 november 1950) was een Ierse toneelschrijver en mede-oprichter van de London School of Economics. Hoewel zijn eerste winstgevende schrijven muziek en literaire kritiek was, in welke hoedanigheid hij vele hoog gearticuleerde stukken van journalistiek schreef, was zijn voornaamste talent voor het toneel, en schreef hij meer dan 60 toneelstukken. Hij was ook een essayist, romanschrijver en schrijver van korte verhalen. Bijna al zijn geschriften gaan over heersende maatschappelijke problemen met een ader van komedie die hun grimmige thema’s beter verteerbaar maakt. Kwesties die Shaw bezig hielden, waren onderwijs, huwelijk, religie, overheid, gezondheidszorg, en klassevoorrechten.

John Lennon: Het leven begrijpen

 John Lennon: Het leven begrijpen

Het citaat van vandaag vrijdag 18 mei 2018

Toen ik 5 jaar oud was, vertelde mijn moeder me altijd dat geluk de sleutel van het leven was. Toen ik naar school ging, vroegen ze me wat ik wilde worden als ik groot was. Ik schreef ‘blij’ op. Ze vertelden me dat ik de opdracht niet begreep en ik zei ze dat zij het leven niet begrepen.
–John Lennon–

John Winston Lennon, MBE (Liverpool, 9 oktober 1940 – New York City, 8 december 1980) was een Engels popmusicus, vredesactivist en oprichter van de Liverpoolse groep The Quarrymen, die later bekend werd als The Beatles. Samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr had Lennon met deze groep een belangrijke rol in de popmuziek.

Ook als solist maakte hij (gedeeltelijk samen met zijn vrouw Yoko Ono) een bloeiende carriëre door, waarmee hij bekend werd als een van de belangrijkste gezichten van de hippiebeweging. Naast zijn muzikale en culturele bijdrage leverde Lennon ook politieke en filosofische inzichten als vredesactivist en vrijdenker. Het nummer Imagine geldt hiervan als bekendste en duidelijkste voorbeeld.

Boeddha: De lotus en de wijze

Boeddha: De lotus en de wijze

Het citaat van vandaag donderdag 17 mei 2018

Zoals de lotus stijgt op zijn steel, onverstoord door de modder en het water, zo spreekt de wijze over vrede en is onaangetast door de opvattingen van de wereld.
–Boeddha–

Gautama Boeddha of Siddhartha Gautama Boeddha Gautama Boeddha (Sanskriet, Pali: Gotama Boeddha) was een spirituele leider die volgens de historische wetenschap waarschijnlijk leefde van ca. 450 v. Chr. tot ca. 370 v. Chr. in India. Door moderne geleerden wordt ook ca. 480-400 gesuggereerd. Er zijn ook alternatieve data die gangbaar zijn vanuit de geloofstradities zelf. Alle bronnen zijn het er wel over eens dat Siddhartha Gautama tachtig jaar oud werd. Volgens religieuze overleveringen bereikte Gautama Boeddha complete en volledige verlichting (het Boeddhaschap). Gautama Boeddha wordt ook wel de Sakjamoeni (sakyamuni) Boeddha genoemd en werd geboren als Siddhartha Gautama. De naam Siddhartha betekent: hij, wiens doel is volbracht of van wie elke wens vervuld is. Vaak wordt hij kortweg “de Boeddha” of “Boeddha” genoemd. Boeddha betekent ‘hij die ontwaakt (verlicht) is’. De titel Boeddha wordt gegeven aan iemand die op eigen kracht, zonder leraar, de Dhamma (de waarheid, de natuurlijke ordening der dingen) ontdekt heeft en verlichting heeft bereikt. Volgens overlevering zijn er voor Gautama Boeddha nog een aantal andere boeddha’s geweest (een beroemde lijst noemt 28 boeddha’s). Boeddha werd geboren in een hindoe-familie.

Marianne Williamson: Een nieuwe manier van zijn

Marianne Williamson: Een nieuwe manier van zijn

Het citaat van vandaag woensdag 16 mei 2018

Je moet een nieuwe manier van denken leren voordat je een nieuwe manier van zijn meester kunt worden.
–Marianne Williamson–

Marianne Deborah Williamson (geboren 8 juli 1952) is een Amerikaanse spirituele leraar, auteur en docent. Ze heeft tien boeken gepubliceerd, waaronder vier New York Times nummer één bestsellers. Ze is de oprichtster van Project Angel Food, een programma van maaltijden-op-wielen die in de omgeving van Los Angeles aan huis gebonden mensen met aids bedient en de mede-oprichter van The Peace Alliance, een grass roots campagne ter ondersteuning van de wetgeving om een Amerikaans ministerie van Vrede tot stand te brengen. Ze is lid van de Raad van Bestuur van de RESULTATEN organisatie, die werkt om de armoede in de Verenigde Staten en over de hele wereld te beëindigen. Williamson is ook de kracht achter Zuster Giant, een reeks seminars en onderwijs sessies die vrouwen voorziet van de informatie en instrumenten die nodig zijn om politieke kandidaten te worden. Door middel van deze seminars, moedigt ze vrouwen aan om politicus te worden en hun politiek af te stemmen op hun spirituele waarden.

Duke Ellington: Een probleem

Duke Ellington: Een probleem

Het citaat van vandaag dinsdag 15 mei 2018

Een probleem is een kans voor jou om je best te doen.
–Duke Ellington–

Edward Kennedy ‘Duke’ Ellington (29 april 1899 – 24 mei 1974) was een Amerikaanse componist, pianist en bandleider van een jazzorkest, dat hij leidde van 1923 tot zijn dood in een carrière van meer dan vijftig jaar.

Ellington werd geboren in Washington, D.C., en woonde vanaf het midden van de jaren 1920 in New York City, en kreeg een nationaal profiel door de optredens van zijn orkest in de Cotton Club in Harlem. In de jaren dertig tourde zijn orkest door Europa. Hoewel alom beschouwd als een cruciale figuur in de geschiedenis van de jazz, omarmde Ellington de uitdrukking ‘beyond category’ als een bevrijdend principe, en verwees hij naar zijn muziek als onderdeel van de meer algemene categorie van de Amerikaanse muziek in plaats van naar een muziekgenre zoals jazz.

George Matthew Adams: Een open haard

 George Matthew Adams: Een open haard

Het citaat van vandaag maandag 14 mei 2018

Ik zeg tegen mezelf dat ik mijn leven als een open haard wil maken, zodat mensen er opgewarmd en geanimeerd kunnen worden, en zij er daarna zelf op uit gaan om te verwarmen en te animeren.
–George Matthew Adams–

George Matthew Adams (23 augustus 1878 – 29 oktober 1962) was een Amerikaanse krantencolumnist en oprichter van de George Matthew Adams Newspaper Service, die gedurende vijf decennia stripverhalen en columns in kranten verspreidde. Zijn eigen geschriften werden op grote schaal verspreid naar The Gettysburg Times en vele andere kranten.