Joyce Whiteley Hawkes: Dankbaarheid

 Joyce Whiteley Hawkes: Dankbaarheid

Het citaat van vandaag vrijdag 13 juli 2018

Dankbaarheid leidt tot toewijding, resulterend in mededogen dat van nature uit het hart vloeit als diepgaande genezing.
–Joyce Whiteley Hawkes–

Joyce Hawkes, PhD, is een Fellow in de Amerikaanse Vereniging voor de Bevordering van Wetenschap, met een langdurige carrière als onderzoekcelbioloog en biofysicus. Na een bijna-doodservaring begon ze met een verkenning van inheemse geneeskrachtige tradities en geeft ze nu trainingen over energieheling op het vlak van wetenschap en geest. Hawkes geeft nationale en internationale trainingen en is de auteur van de boeken “Van Ziel Naar Cel, en Resonantie. Ze is al 30 jaar een gecertificeerde counselor en praktiserende geneeskundige facilitator.

Meer informatie op haar website (Engels):
http://celllevelhealing.com/about/about-joyce/

Helen Keller: Optimisme

Helen Keller: Optimisme

Het citaat van vandaag donderdag 12 juli 2018

Optimisme is het geloof dat leidt tot prestatie. Niets kan gedaan worden zonder hoop en vertrouwen.
–Helen Keller–

Helen Adams Keller (Tuscumbia, Alabama, 27 juni 1880 – Westport, Connecticut, 1 juni 1968) was een Amerikaans taalkundige. Toen zij 19 maanden oud was, werd zij ten gevolge van een hersenvliesontsteking doof en blind. Met de hulp van haar lerares Anne Sullivan wist zij gebarentaal en braille te leren en als eerste doofblinde een middelbare schoolopleiding te voltooien. In 1904 promoveerde zij in Boston in de taalwetenschap. Zij schreef talrijke boeken, waaronder haar autobiografie The Story of My Life, aanvankelijk in afleveringen gepubliceerd in het Ladies’ Home Journal. Dankzij het verfilmde toneelstuk The Miracle Worker werd Keller wereldberoemd. Tijdens haar leven hield zij over de gehele wereld lezingen over het onderwijs aan blinden en doven. Zij beheerste zeven talen en bereisde samen met Miss Sullivan 39 landen. Keller zette zich ruim veertig jaar in voor de American Federation for the Blind, en kwam op voor de rechten van vrouwen en werknemers. Ze ontving eredoctoraten van Harvard, Berlijn, Glasgow, Delhi en vele andere universiteiten. Van Grover Cleveland tot Lyndon Johnson ontvingen alle Amerikaanse presidenten haar op het Witte Huis. In 1962 trok ze zich uit het openbare leven terug. De Helen Keller Stichting, opgericht in 1994, is naar haar vernoemd. Helen Keller is afgebeeld op het State Quarter van Alabama.

Aldous Huxley: Ervaring

Aldous Huxley: Ervaring

Het citaat van vandaag woensdag 11 juli 2018

Ervaring is niet wat je overkomt.
Het is wat je doet met wat je overkomt.

–Aldous Huxley–

Aldous Leonard Huxley (Godalming (Surrey), 26 juli 1894 – Los Angeles, 22 november 1963) was een Engels-Amerikaans schrijver, essayist en dichter die grote bekendheid verwierf met de vele romans en korte verhalen die hij schreef. Een van zijn bekendste werken is Brave New World, een sciencefiction-roman.

Jim Kwik: Het geheugen

Jim Kwik: Het geheugen

Het citaat van vandaag dinsdag 10 juli 2018

Er bestaat niet zoiets als een goed geheugen of een slecht geheugen.
Er is alleen een getraind geheugen of een ongetraind geheugen.

–Jim Kwik–

Jim Kwik, oprichter van Kwik Learning, is een expert in snel lezen, geheugenverbetering, hersenprestaties en versneld leren.

Twintig jaar lang heeft hij gediend als mentale coach van topsterren en ceo’s op het gebied van entertainment, technologie, onderwijs en bedrijfsleven.

Meer informatie in het Engels op de Hay House website en Jim Kwik’s eigen website

Albert Einstein: Wat je doet

Albert Einstein: Wat je doet

Het citaat van vandaag maandag 9 juli 2018

Als je altijd doet wat je altijd deed, krijg je altijd wat je altijd kreeg.
–Albert Einstein–

Albert Einstein (Ulm, 14 maart 1879 – Princeton (New Jersey), 18 april 1955) was een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige en uitvinder. Hij werd vooral bekend vanwege zijn relativiteitstheorieën één van de twee pilaren van de moderne natuurkunde. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste natuurkundigen van de 20ste eeuw.

Rumi: Je hart

Rumi: Je hart

Het citaat van vandaag vrijdag 6 juli 2018

Je hart kent de weg.
Ren in die richting.

–Rumi–

Mohamed (D)Jalal ad-Din (of al-Din) Balkhi Rumi of Roemi (Balch, 30 september 1207 – Konya, 17 december 1273) was een filosoof en dichter van Perzische afkomst en soefi-mysticus. Hij was een tijdgenoot van de soefi-mysticus Hadji Bektasj Veli. Rumi is een van de belangrijkste personen uit de Perzische dichtkunst door zijn religieuze dichten die God prijzen. In religieuze kringen wordt hij ook wel Maulana of Mevlana (soms met toevoeging Balkhi naar zijn geboorteplaats) genoemd; dit betekent ‘onze meester’. Een bekend boek van Rumi is de Masnavi. Rumi begon rond 1258 aan deze omvangrijke zesdelige Masnavi, maar hij wist het werk niet volledig af te maken, omdat hij in 1273 overleed. De Masnavi bevat meer dan 25.000 verzen en wordt ook wel de Perzische Koran genoemd. De leraar van Rumi was de mysterieuze derwisj Sjems Tebrizi.

Mark Twain: Vergeving

Mark Twain: Vergeving

Het citaat van vandaag donderdag 5 juli 2018

Vergeving is de geur die het viooltje achterlaat op de hiel die het heeft verpletterd.
–Mark Twain–

Samuel Langhorne Clemens (Florida (Missouri), 30 november 1835 – Redding (Connecticut), 21 april 1910), beter bekend onder zijn schrijversnaam Mark Twain, was een Amerikaanse schrijver en humorist. Twain werd vooral bekend door zijn romans De Lotgevallen van Tom Sawyer en De Lotgevallen van Huckleberry Finn.

Will Rogers: Gisteren en vandaag

Will Rogers: Gisteren en vandaag

Het citaat van vandaag woensdag 4 juli 2018

Laat gisteren niet teveel in beslag nemen van vandaag.
–Will Rogers–

William Penn Adair “Will” Rogers (4 november 1879 – 15 augustus 1935) was toneel- en filmacteur, vaudeville-artiest, Amerikaanse cowboy, humorist, krantenkroniekschrijver en sociaal commentator uit Oklahoma. Hij was een Cherokee-burger geboren in de Cherokee Nation, Indian Territory.

Rogers is bekend als “de favoriete zoon van Oklahoma” en werd geboren in een prominente Cherokee-familie in het Indiase territorium (nu onderdeel van Oklahoma). Als entertainer en humorist reisde hij driemaal de wereld rond, maakte 71 films (50 stille films en 21 “talkies”) en schreef meer dan 4000 nationaal gesommeerde krantenkolommen.

Albert Einstein: Creativiteit

Albert Einstein: Creativiteit

Het citaat van vandaag dinsdag 3 juli 2018

Creativiteit is intelligentie die lol heeft.
–Albert Einstein–

Albert Einstein (Ulm, 14 maart 1879 – Princeton (New Jersey), 18 april 1955) was een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige en uitvinder. Hij werd vooral bekend vanwege zijn relativiteitstheorieën één van de twee pilaren van de moderne natuurkunde. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste natuurkundigen van de 20ste eeuw.

Lucius Annaeus Seneca: Echte vriendschap

Lucius Annaeus Seneca: Echte vriendschap

Het citaat van vandaag maandag 2 juli 2018

Een van de mooiste kwaliteiten van echte vriendschap is begrijpen en begrepen worden.
–Lucius Annaeus Seneca–

Lucius Annaeus Seneca (Córdoba (Spanje), ± 4 v.Chr. – bij Rome, 65 n.Chr.) was een Romeins schrijver en stoïcijns filosoof, die een belangrijke positie in het Rome ten tijde van keizer Nero bekleedde. Deze Seneca staat ook bekend als Seneca minor (Seneca de jongere), om hem te onderscheiden van zijn vader, Seneca Maior (Seneca de oudere), de redenaar.